پرسشنامه بیگانگی اجتماعی با هدف ارزیابی بیگانگی اجتماعی به وضعیتی اشاره میکند که در آن فرد نسبت به فعالیت های علمی، دانشگاهی، زندگی اجتماعی و سیاسی خود بیگانه شده است.
بررسی و تبیین بیگانگی یکی از دل مشغولیهای مهـم و شـایع جامعـه شناسـی جوانـان در ایران معاصر است. جامعه شناسی سعی بر آن دارد که بیگـانگی را از جنبـه هـای مختلـف بررسـی نموده تا بدین وسیله تحلیلی علمی ارائه دهد.
این جنبه ها شامل مباحث زیـر اسـت:
سنجش و اندازه گیری بیگانگی جوانان یکی از گرایشهای پژوهشی در زمینه بیگانگی اسـت. پژوهشگران از ابزارهای متنوع و مختلفی برای سنجش ابعاد گوناگون بیگانگی استفاده نموده اند.
مدل نظری مدی، کوباساوهوور(۱۹۷۹) برای ارزیابی و سنجش بیگانگی بـه دو بخـش همزمـان بیگانگی توجه داشته است:
الف) اشکال (فرمهای) چهارگانه بیگانگی شامل: احساس بی قـدرتی، بی ریشگی، پوچ گرائی و بی مخاطرگی.
ب) موضوعات پنجگانه بیگـانگی شـامل: بیگـانگی از خـود، کار، خانواده، روابط اجتماعی و نهادهای اجتماعی.
بیگانگی از نگاه دورکیم، که مترادف با کلمه آنومی (anomie – anomy) دانسته شده اسـت، بـه نـوعی حالـت فکری اطلاق میشود که فرد در آن به واسطه اختلالات اجتماعی، به نـوعی سـردرگمی در انتخاب هنجارها، تبعیت از قواعد رفتاری و احساس فتور و پوچی دچار است.
دورکـیم به انتقال جامعه ازحالت انسجام مکانیکی به انسجام اورگـانیکی اشـاره دارد و آثـار آن را به صورت بروز بی هنجاری و اختلال و نابسامانی در روابـط، قواعـد و ارزشـهای اجتمـاعی بررسی می کند.
بیگانگی در تعریفی وسیع و عام به معنـای احسـاس انفصـال، جـدائی و عـدم پیونـد ذهنی (شناختی) و عینی (کنشی) بین فرد و محیط پیرامون او (یعنی جامعه، انسانهـای دیگر، ساختارهای اجتماعی و خود) اسـت. (میچـل، ۱۹۸۸، کنیسـون، ۱۹۸۵ و محسـنی تبریزی، ۱۳۷۰).
در نظر میچل موضوعات بیگـانگی متعددنـد:
از طرفی دیگر، اشکال بیگانگی نیز متعدد و متنوع است که عبارتند از:
پرسشنامه بیگانگی اجتماعی شامل روایی و پایایی بوده و نیز دارای نمره گذاری و تفسیر نمرات می باشد.
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.