پرسشنامه چند وجهی مسائل جنسی (MSQ) توسط اسنل و فیشر و والترز در سال (۱۹۹۳) تدوین گردیده است. پرسشنامه چند وجهی مسائل جنسی یک ابزار خودسنجی است. که برای اندازه گیری ۱۲ زیرمقیاس، مسائل جنسی انسان طراحی شده است.
پرسشنامه ( questionnaire) یکی از ابزار پژوهش بوده که از مجموعهای از سؤالات تشکیل شده است و هدف آن جمعآوری اطلاعات از پاسخ دهندگان می باشد.
اگر چه اغلب محققان، پرسشنامه ها را برای آنالیز آماری پاسخ دهندگان سامان دادهاند، ولی همیشه شرایط اینگونه نیست.
فرانسیس گالتون، نخستی کسی بود که اولین بار از پرسشنامه در تحقیقات خود استفاده کرد و شاید بتوان او را مخترع پرسشنامه نامید.
پرسشنامهها نسبت به سایر انواع روشهای آمارگیری مزایایی دارند که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
- ارزان هستند
- مانند آمارگیری تلفنی و زبانی، نیاز به تلاش فراوان سؤالکننده ندارند
- اغلب دارای پاسخهای استانداردی میباشند که امکان جمعآوری داده را سادهتر میکند (اما، ممکن است چنین پاسخهای استانداردی نیز کاربران را ناامید کند).
یکی از محدودیتهای جدی پرسشنامهها این است که باید به گونه ای تنظیم شوند که افراد به راحتی قادر به خواندن و پاسخ دادن به آنها باشند.
بنابرین در برخی گروههای دموگرافی، ممکن است استفاده از پرسشنامه برای گردآوری داده مناسب نباشد.
همچنین به عنوان نوعی آمارگیری، پرسشنامه دارای بسیاری از اشکالات یکسان مربوط به ساختار و جملهبندی سؤال است که در سایر نظرسنجیها نیز میتوان مشابه آن را یافت.
پرسشنامهها کاربردهای مختلفی دارند. در برخی مواقع از آنها برای نظرسنجی استفاده میشود. در مواقع دیگری پرسشنامههای برای سنجش برخی متغیرها در پژوهشهای دانشگاهی به کار میروند.
همچنین در رشتههایی مانند روانشناسی، برای ارزیابی بیماران قبل و بعد از درمان از پرسشنامه استفاده میشود. (منبع: ویکی پدیا)
پرسشنامه چند وجهی مسائل جنسی نیز از جمله این پرسشنامه هاست که می تواند مورد استفاده دانشجویان و دانش آموختگان رشته روانشناسی و گرایشات مختلف آن قرار گیرد.
یکی از مسائل مهمی که این روزها در ذهن بسیاری از زوج ها مطرح است میزان اهمیت رابطه جنسی در زندگی زناشویی است.
خانواده های زیادی دچار طلاق جنسی شده اند که شاید در بسیاری از موارد به اشتباه به طلاق عاطفی تعبیر شود ولی کارشناسان می گویند طلاق جنسی از طلاق عاطفی جداست و طلاق جنسی خیلی زود به طلاق عاطفی منجر می شود.
ریشه ی بسیاری از طلاق ها در کشور ما عدم آگاهی زوجین از مسایل جنسی یکدیگر است چرا که متاسفانه این مسائل در کشور ما جزء تابوها محسوب می شود و خیلی ها آگاهی داشتن در مورد آنها را به نوعی شکستن حریم و حرمت می دانند.
پرسشنامه چند وجهی مسائل جنسی دارای ۶۰ عبارت یا سوال می باشد که آزمودنی ها باید مشخص کنند هرعبارت چقدر با مسائل جنسی وی تناسب دارد. ۱۲خرده مقیاس آزمون پیش رو عبارتند از: ۱-حرمت جنسی ۲-اشتغال ذهنی جنسی ۳-کنترل جنسی درونی ۴-آگاهی جنسی ۵-انگیزش جنسی ۶-اضطراب جنسی ۷-قاطعیت جنسی ۸-افسردگی جنسی ۹-کنترل جنسی بیرونی ۱۰-نظارت جنسی ۱۱-ترس از رابطه جنسی ۱۲-رضایت جنسی هر کدام از خرده مقیاس های بالا توسط سوالاتی خاص از پرسشنامه سنجیده می شوند که این سوالات در مقابل هر مولفه نوشته شده است.
تمامی ۱۲خرده مقیاس پرسشنامه ی حاضر از پایایی خوبی برخوردار هستند و ضریب آلفای این پرسشنامه از۰/۷۰ تا ۰/۹۴ در نوسان می باشد (میانگین ۰/۵۸). به طور خلاصه ،۱۲خرده مقیاس پرسشنامه (MSQ) از ثبات درونی و پایایی بازآزمایی بیشتر از حد کافی برخوردار بوده و هستند .
اسنل و همکاران دریافتند پرسشنامه چند وجهی مسائل جنسی در میان آزمودنی ها نه تنها با نگرشهای جنسی آنها و رویکردهای تبادلی و تداولی شان به رابطه جنسی مرتبط بود بلکه با نمره های آنان در سایر ابزارهایی که از نظر مفهومی شبیه MSQ بودند، نیز ارتباط داشت.
همچنین رفتارهای جنسی مردان و زنان نیز به طور قابل پیش بینی ای با نمره های آنان در خرده مقیاس های MSQ مربوط بود(فیشر وهمکاران،۱۹۹۵). پرسشنامه ای که پیش روی شماست شامل شیوه ی نمره گذاری و نحوه ی تفسیر نمرات می باشد.
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.