پرسشنامه رضایت شغلی بری فیلد و روث به منظور اندازه گیری میزان رضایت افراد از شغل خود، توسط بری فیلد و روث (Brayfield AH & Rothe HF ) در سال ۱۹۵۱ ابداع شده است و حاوی ۱۹ سوال می باشد.
پرسشنامه ( questionnaire) یکی از ابزار پژوهش بوده که از مجموعهای از سؤالات تشکیل شده است و هدف آن جمعآوری اطلاعات از پاسخ دهندگان می باشد.
اگر چه اغلب محققان، پرسشنامه ها را برای آنالیز آماری پاسخ دهندگان سامان دادهاند، ولی همیشه شرایط اینگونه نیست.
فرانسیس گالتون، نخستی کسی بود که اولین بار از پرسشنامه در تحقیقات خود استفاده کرد و شاید بتوان او را مخترع پرسشنامه نامید.
پرسشنامهها نسبت به سایر انواع روشهای آمارگیری مزایایی دارند که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
- ارزان هستند
- مانند آمارگیری تلفنی و زبانی، نیاز به تلاش فراوان سؤالکننده ندارند
- اغلب دارای پاسخهای استانداردی میباشند که امکان جمعآوری داده را سادهتر میکند (اما، ممکن است چنین پاسخهای استانداردی نیز کاربران را ناامید کند).
یکی از محدودیتهای جدی پرسشنامهها این است که باید به گونه ای تنظیم شوند که افراد به راحتی قادر به خواندن و پاسخ دادن به آنها باشند.
بنابرین در برخی گروههای دموگرافی، ممکن است استفاده از پرسشنامه برای گردآوری داده مناسب نباشد.
همچنین به عنوان نوعی آمارگیری، پرسشنامه دارای بسیاری از اشکالات یکسان مربوط به ساختار و جملهبندی سؤال است که در سایر نظرسنجیها نیز میتوان مشابه آن را یافت.
پرسشنامهها کاربردهای مختلفی دارند. در برخی مواقع از آنها برای نظرسنجی استفاده میشود.
در مواقع دیگری پرسشنامههای برای سنجش برخی متغیرها در پژوهشهای دانشگاهی به کار میروند.
همچنین در رشتههایی مانند روانشناسی، برای ارزیابی بیماران قبل و بعد از درمان از پرسشنامه استفاده میشود. (منبع: ویکی پدیا)
پرسشنامه رضایت شغلی بری فیلد و روث نیز از جمله این پرسشنامه هاست که می تواند مورد استفاده دانشجویان و دانش آموختگان رشته روانشناسی و گرایشات مختلف آن قرار گیرد.
حتما تا کنون برای شما هم پیش آمده است که از خود بپرسید رضایت شغلی چیست و چگونه می توان به آن دست یافت؟
این مسأله ای است که بسیاری افراد با آن دست به گریبانند. چه افراد جویای کار که می خواهند برای اولین مرتبه محیط کار را تجربه کنند و چه کسانی که سالهاست در حرفه خود مشغولند و از مشکلات آن رنج می برند.
محیط کار هر انسانی خانه دوم اوست، چه بسیار افرادی که عمده ساعات شبانه روز خود را مجبورند در محیط کاری خود بگذرانند. ساده پیداست که این محیط نیز همچون خانه باید برآورنده حداقلی از نیازهای روحی و روانی افراد باشد تا آنها بتوانند ضمن کسب درآمد به ارتقای دانش حرفه ای خود پرداخته و خدمتی صادقانه ارائه دهند.
عوامل متعددی وجود دارد که در کنار هم می توانند ایجاد کننده رضایت شغلی در افراد باشد. چه بسا تنها نبود یک عامل از مجموع این عوامل می تواند از ایجاد رضایت در فرد بکاهد یا حتی او را در زمره افراد ناراضی از شغل خود قرار دهد. (منبع: میگنا)
پرسشنامه رضایت شغلی بری فیلد و روث برای تعیین کردن احساس مردم نسبت به شغلشان، ساخته شده است و همچنین برای افرادی در نظر گرفته شده است که از شغل خود راضی یا ناراضی می باشند.
شواهد مربوط به روایی پرسشنامه رضایت شغلی بری فیلد و روث به جهت مواد مقیاس (روایی صوری) روش ساخت و تهیه آن است.
تعداد ۷۷ داور همگی بر این مطلب توافق داشتند که هر یک از جمله ها منعکس کننده احساس رضایت شغلی است.
درباره شواهد وابسته به ملاک های خارجی این مقیاس روی ۹۱ بزرگسال شامل ۴۶ مرد و ۴۵ زن دانشجوی شبانه دانشگاه مینه سوتا در سال های ۱۹۹۵ تا ۱۹۴۹ اجرا شد.
همبستگی نمره های این افراد با نمره هایی که در مقیاس رضایت شغلی هاپاک به دست آورده اند بسیار قوی و ۹۲/. گزارش شده و بر اساس همین تحقیق اعتبار آن ارزیابی شده است.
پرسشنامه ی حاضر شامل شیوه ی اجرا و نمره گذاری آزمون می باشد.
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.