مقیاس مقابله با شرایط پراسترس اندلر و پارکر با هدف ارزیابی سبکهای مقابله با استرس توسط اندلر و پارکر (۱۹۹۰) تهیه شده است.
این مقیاس شامل ۴۸ ماده است و نمره گذاری آن به صورت طیف لیکرت انجام می شود.
پرسشنامه ( questionnaire) یکی از ابزار پژوهش بوده که از مجموعهای از سؤالات تشکیل شده است و هدف آن جمعآوری اطلاعات از پاسخ دهندگان می باشد.
اگر چه اغلب محققان، پرسشنامه ها را برای آنالیز آماری پاسخ دهندگان سامان دادهاند، ولی همیشه شرایط اینگونه نیست.
فرانسیس گالتون، نخستی کسی بود که اولین بار از پرسشنامه در تحقیقات خود استفاده کرد و شاید بتوان او را مخترع پرسشنامه نامید.
پرسشنامهها نسبت به سایر انواع روشهای آمارگیری مزایایی دارند که از جمله آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
- ارزان هستند
- مانند آمارگیری تلفنی و زبانی، نیاز به تلاش فراوان سؤالکننده ندارند
- اغلب دارای پاسخهای استانداردی میباشند که امکان جمعآوری داده را سادهتر میکند (اما، ممکن است چنین پاسخهای استانداردی نیز کاربران را ناامید کند).
یکی از محدودیتهای جدی پرسشنامهها این است که باید به گونه ای تنظیم شوند که افراد به راحتی قادر به خواندن و پاسخ دادن به آنها باشند.
بنابرین در برخی گروههای دموگرافی، ممکن است استفاده از پرسشنامه برای گردآوری داده مناسب نباشد.
همچنین به عنوان نوعی آمارگیری، پرسشنامه دارای بسیاری از اشکالات یکسان مربوط به ساختار و جملهبندی سؤال است که در سایر نظرسنجیها نیز میتوان مشابه آن را یافت.
پرسشنامهها کاربردهای مختلفی دارند. در برخی مواقع از آنها برای نظرسنجی استفاده میشود.
در مواقع دیگری پرسشنامههای برای سنجش برخی متغیرها در پژوهشهای دانشگاهی به کار میروند.
همچنین در رشتههایی مانند روانشناسی، برای ارزیابی بیماران قبل و بعد از درمان از پرسشنامه استفاده میشود. (منبع: ویکی پدیا)
مقیاس مقابله با شرایط پراسترس اندلر و پارکر نیز از جمله این پرسشنامه هاست که می تواند مورد استفاده دانشجویان و دانش آموختگان رشته روانشناسی و گرایشات مختلف آن قرار گیرد.
وقتی به علل روانشناختی استرس فکر می کنیم، احتمالا در همان ابتدا وقایع و مسائلی مثل فشارهای خانوادگی ، کاری و تحصیلی که به طور مستقیم به خودتان مرتبط است ، به ذهنتان می آید.
اما غیر از این موارد ، مسائل بسیاری است که به شما به طور مستقیم مربوط نمی شود ، مثل جنگ ها ، ترور ها ، بلایای طبیعی و … ، که به عنوان استرسور ، موجب ایجاد استرس (فشار روانی) در شما می شوند.
مقیاس مقابله با شرایط پراسترس که به آن پرسشنامه CISS نیز گفته می شود ، سه زمینه ی اصلی رفتارهای مقابله ای را در برمی گیرد یا بهتر بگوییم شامل سه خرده مقیاس است که عبارتند از:
۱- مقابله مساله مدار یا برخورد فعال با مساله در جهت مدیریت وحل آن.
۲- مقابله هیجان مدار یا تمرکز بر پاسخ های هیجانی به مساله.
۳- مقابله اجتنابی یا فرار از مساله.
در زمینه ی استرس مقیاس دیگری نیز موجود است که بیشتر آن را با عنوان پرسشنامه استرس می شناسند که به شما این امکان را می دهد
تا ارزیابی صادقانه ای از نحوه ی واکنش خود نسبت به استرس های پیچیده ی روانشناختی ، جامعه شناختی و فیزیولوژیکی زندگی امروز داشته باشید.
امروزه استرس به طور گسترده به عنوان یک حالت هیجانی منفی که در پاسخ به رویدادهایی فراتر از منابع توانایی افراد برای مقابله با آنهاست ، تعریف می شود.
در این تعریف بر اهمیت نقش ادراک یا ارزیابی فرد از تجارب استرس زا تاکید گردیده است.
اینکه ما چه واقع ای را استرس زا بدانیم ، بستگی به ارزیابی شناختی ما از واقعه و ارزیابی از منابعی دارد که برای رویارویی با آن رویداد در اختیار داریم.
برای به دست آوردن پایایی مقیاس مقابله با شرایط پراسترس در گروه دانشجویان از آلفای کرونباخ استفاده شده است
که در مقابله مساله مدار پسران ۰/۹۲ و دختران ۰/۸۵ و هیجان مدار پسران ۰/۸۲ و دختران ۰/۸۵، اجتنابی پسران ۰/۸۵ و دختران ۰/۸۲ به دست آمده است (فتوت احمدی، ۱۳۸۰).
ضریب اعتبار مقیاس مقابله با شرایط پراسترس اندلر و پارکر از طریق آلفای کرونباخ در پژوهش قریشی در سطح بالایی (۰/۸۱۳۳) به دست آمده است (به نقل از حاجت بیگی، ۱۳۷۹).
این مقیاس دارای شیوه ی نمره گذاری و نیز نحوه ی تفسیر نمرات می باشد.
.فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه(نظر) ارسال کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.